27.07.2022

Мер Ізмаїла злякався рашистського логотипу міста і вилучив його з сайту міськради

Артемій Лебедєв

Ізмаїльці згадали, що автор туристичного логотипу Ізмаїлу російський дизайнер Артемій Лебедєв ще з минулого року знаходиться під українськими санкціями і почали обговорювати необхідність скасування логотипу, пише Ізмаїл-онлайн.

Депутати міської ради офіційно затвердили туристичний логотип Ізмаїла у вересні 2020 року.

Покидьок і негідник Артемій Лебедєв є переконаним українофобом, який послідовно підтримує агресію фашистської росії проти України.

"Щоразу, коли українці повідомляють, що вони ближчі до Європи, ніж росіяни, я відкриваю папку, в якій лежать сто прикладів, які доводять, що жодних українців не існує (мова не береться до уваги)", – написав Лебедєв ще у 2017 році.

Після початку війни Лебедєв гаряче підтримав дії рашистських злочинців. У липні 2022 він відвідав територію окупованого заводу "Азовсталь" та сфотографувався на даху Запорізької АЕС. Також він казав, що різня в Бучі – це постановка.

В процесі обговорення необхідності скасування рашистського туристичного гербу Ізмаїла, з'ясувалося що конкурс, на якому нібито переміг цей лебедєвський варіант, був фіктивним і договір на розробку логотипа був укладений з дизайн-студією Лебедєва ще до початку конкурсу.

Злякавшись обурення ізмаїльців і звинувачень в прихільності рашисту Лебедєву, мер міста видалив із сайту міськради рішення, яким депутати офіційно затвердили цей логотип, а зі сторінки сайту міськради "Символіка Ізмаїла" прибрав і сам логотип. Втім ізмаїльці знайшли логотип і рішення міськради в кеші пошуковика Гугл і почали насміхатися над мером міста.


До речі, лебедєвський варіант логотипу не сподобався ізмаїльцям відпочатку. Вони назвали дизайнерський стиль виконання "писяти в сніг" і розповсюдживали дотепні фотожаби.